Sunday, December 11, 2011

On the Road - Jericoacoara (Pt. 2)

One of the many pleasures of Jericoacoara is sitting at a table under the shade of a coconut palm at one of the town's many beachfront bar/restaurants, eating snacks, drinking ice cold beer, and watching  hundreds of windsurfers and kitesurfers skim the waves in front of you like a swarm of butterflies. Because of its privileged position facing into the prevailing easterly trade winds, which blow constantly, Jeri's beach is a prime destinations for windsurfers and kitesurfers from around the world. The conditions there are almost guaranteed to be perfect and in the cold Northern Hemisphere winter months, surf-starved surfers flock to the coast of Ceará and especially to Jericoacoara.

Last week, during Flavors of Brazil's exploration of Jericoacoara we spent a memorable Saturday afternoon sitting under the palms drinking "stupidly cold" Skol beer (as the Brazilians like to say, and eating an plate of piabinha. The word piabinha is the dimuitive form of the name of a  species of fish known in Brazil as piaba. Although the piaba grows to a significant size, it's liked best by Brazilians when it's still small. During the spawning season, massive schools of piaba can be found all along the Brazilian coast, and they are netted in large quantities (the fishery is still sustainable, however, and the species is not considered threatened).
piabinha

The Brazilian way to serve these tiny fish is whole - heads, tails and all. The best size is between 2 and 3 inches long, which means that each fish is only two or three bites. The piabinha  are cleaned, dipped in a breading of farinha, the ubiquitous manioc flour of Brazil, and quickly deep-fried in hot oil. Served hot from the fryer, a plate of salted, crunchy piabinha, accompanied by a wedge of lime and tartar sauce, crunchy and fresh-tasting without a hint of fishiness, makes just about the best food to combine with cold beer that we can imagine. The crunch, the salt, the acidity of the lime, and the tender piabinha flesh all combine to create the perfect bar snack. Serving them on a beach like Jericoacoara's is just icing on the cake.

2 comments:

  1. Nếu bạn muốn là da trắng thì phải làm sao ? Có nhiều cách http://trangdahieuqua.tumblr.com/ như dùng các loại sản phẩm giúp làm trắng da . Các bệnh xương khớp là nỗi lo của nhiều người http://benhxuongkhop.tumblr.com/ sẽ làm giảm khá nặng hoạt động và gây khó khăn cho sinh hoạt hằng ngày. Có nhiều cách tăng cường sức khỏe như tập thể dục, ăn uống điều độ http://tangcuongsuckhoe.tumblr.com/ ngoài ra việc https://lamsaomatgangiaidoc.wordpress.com/ cũng là vấn để đáng nói, giải độc gan sẽ giúp gơn thể ko còn độc tố . Ngoài ra kết hợp với collagen để cho làn da đẹp hơn https://collagenaz.wordpress.com/ . Vậy làm sao giảm cân https://lamsaogiamcan.wordpress.com/ , hãy tập luyện khoa học và điều đặng sẽ thành công . Tai mụi họng có nhiều vấn để để nói https://dieutritaimuihong.wordpress.com/ ,đến bệnh viện tai mụi họng là điều tốt và bệnh https://benhverangmieng.wordpress.com/ răng miệng cũng nên đến bệnh viện thăm khám sẽ tốt hơn. Mất ngủ phải làm sao ? https://lamsaotrimatngu.wordpress.com/ có nhiều cách trị như dùng thuốc ,ăn uống ,...Dưỡng da chống nắng như thế nào hiệu quả và an toàn http://duongdachongnang.tumblr.com/ đó là câu hỏi mà hầu như ai cũng hỏi qua. Để trị thâm nách phải làm sao?http://trithamnach.tumblr.com/ dể ẹc , dùng sản phẩm trị thâm nach1trong thời gian ngắn sẽ có được hiệu quả ngay.

    ReplyDelete
  2. Tropical fruit and spirits
    Drinks are mixed on site and are served in plastic cups with a straw, so that customers can walk the beach

    ReplyDelete